Здравейте,колата е алфа 156 jtd 1,9 16v 2003г. пълния фейслифт. Ходих да заредя климатика с фреон и започнаха проблемите.Първо започна да включва и изключва,оказа се презареден смъкнаха го на 500гр и тръгна....Докато се прибера до вкъщи вътре в колата стана баня.На загрял двигател се изключва компресора и перките,имахме съмнения за температурния датчик,но на диагностика изключи на 87 градуса.Съмненията останаха за пресостата но реших да се допитам с вас тук,дали някой си е патил и възможно ли е да е от нещо друго?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатроника.
Collapse
X
-
За да се изключва компресорът, ако пресостатът е изправен, това означава, налягането в кондензатора (предния радиатор на климатика) става ненормално високо.
Това, най-вероятно се дължи на лошото му охлаждане.
Но преди да се случи това, трябва първо да се изредят първата и втората степени на вентилатора. Това няма общо с температурата на мотора.
Накратко, установи, дали работят коректно двете степени на вентилатора. Най-добре с тест през MES.
Провери също така да не би радиаторът да е прекалено мръсен.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Радиатора не знам в какво състояние е,не съм стигал до него.Перките се включват и двете степени поне днес докато ги слушах работеха и двете степени.На теста който го правихме на диагностиката не знам дали е MES имаше опция за вентилатор 2 който сработи,и за релето на климатика, при който за учудване сработи релето на вентилатора.Програмата с която правихме диагностиката е делфи.
Comment
-
Първоначално публикувано от Valyo156 Покажи съобщениеЗабравих да кажа че го смъкнахме на 450гр фреона,утре ще му пусна една водоструйка да измия радиатора.Надявам се да не е проблем че ще е с водоструйка.Alfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Comment
-
Днес взех препарат,изпръсках целия флакон,измих радиатора с водоструйката но пак същата.Забелязах че пуща само едната скорост на вентилатора,явно пресостата нещо се е прецакал и не пуща втора степен на вентилаторите.Изкарахме буксата и след окъсяване се пущат и двете степени.Явно той си прави проблем.Колега nikotm това от водоструйка ли се е получило?Да попитам за да се свали пресостата,трябва ли да се източи фреона?Last edited by Valyo156; d.m.y г., 18:56.
Comment
Comment